Мова квітів


2023-07-14 11:10:34

Мова квітів

Коли ми складаємо букет, мимоволі замислюємося про людину, якій ці квіти призначені. А отримуючи букет, намагаємося зрозуміти, що ж хотів вимовити дарувальник, але не наважився сказати це вголос. Квіти, подібно до всього живого, вміють розмовляти. Маючи свою особисту мову, вони допоможуть розповісти що завгодно. Кожна рослина має роль. Так що, вибираючи квіти для композиції, яку ви даруватимете, зупиніться на тих, які, на вашу думку, допоможуть вилити ваші почуття до цієї людини. Зрозуміти те, що говорять квіти набагато простіше, ніж розібратися в довгій вітальній промові, а потім поставити запитання: «Що ця людина хотіла сказати?».

У всьому світі немає дивовижнішої і зрозумілішої мови кольорів. Вона може розповісти людині набагато більше, ніж промовистість популярного оратора.

В історії мистецтв є багато наочних прикладів тому, що звичайний букет квітів здатний висловити значно більше поваги, ніж будь-який комплімент.

Так, наприклад, один із невідомих шанувальників творчості Прокоф'єва, не встигав до початку концерту в Новий оперний театр, і попросив своїх знайомих покласти на його сидіння білу квітку на знак поваги до композитора.

А одна таємнича шанувальниця Рахманінова на кожен виступ, де б він не проходив, приносила білий бузок. Досі невідомо, ким була ця жінка. Такі квіти на концертах з'являлися неспроста. Справа була у віршах російської поетеси Катерини Бекетової, творчість якої оживив Сергій Рахманінов, що згодом призвело до подібного знаку уваги.

Історія промови квітів починається ще в далекому минулому. Квіти Азії були наділені чудодійною силою. Кожному воїну вручали букет, що складається з герані на знак побажання успіху у битві. А дівчині, яка розбила серце чоловіка, вручали букет, підперезаний тонкою ниткою перлів. Бісер у цій ситуації символізував смуток чоловіка, який був засмучений відходом коханої.

Мова кольорів є своєрідною і в той же час однозначною. Якщо композиція складена правильно, вона залишить про вас найприємніші спогади, тим більше якщо цією мовою володіють ваші близькі.

Отже, квіти можуть відбивати любов, відданість, нетерпимість, ненависть, надію, самотність тощо.

Символом кохання, безперечно, є адоніс весняний, який розповість вам про почуття лише за кількістю рослин у композиції, а також молоді відростки миртового дерева із зеленим листям та пишними бутонами.

Про полум'яну пристрасть розповість квітка айви, червоної гвоздики, геліотропа, золотоголова, медуниці, м'яти, троянди та настурції.

Ну а якщо справа стосується платонічного кохання, то ніщо не замінить жовту чи білу акацію.


Асоціацією першого кохання завжди був пишний букет бузку або бруслини.

Вірність вашому обранцю ви можете виразити букетом, до якого увійдуть вероніка, жимолість, кизил, лісовий дзвіночок, льон, стебла меліси.

Сині фіалки є доказом взаємного почуття.
Почуття, викликані любовною пристрастю, під час сварок, вимушених розлук і розлучень передадуть замість будь-яких слів, безперечно, квіти.

Якщо ви перебуваєте в розлуці з близькою людиною, потрібно надіслати або передати букет, у якому має бути листівка, або візитівка. Незамінними для такої композиції виявляться айстри, білі гвоздики, жовтофіолії, календули, горицвіти, гілки кипарису, ліщини. Ці квіти є символом розлуки, смутку та сумних спогадів.

Якщо у вас сталася сварка, то на знак примирення можна подарувати букет, складений із квітів анісу, вербени.
Саркастичним «презентом» може виявитися букет із китайських або жовтих гвоздик, які доповнюються стеблами базиліка та польовими ромашками.

Використовуючи квіти можна подати комплімент.

Наприклад, рожева акація є елегантним символом.

Васильки підкреслюють делікатність, витонченість.

Задерикуватій людині, яка в будь-якому суспільстві є душею компанії, підійде букет з мигдальними тонами та незвичайним запахом.

Не варто засмучуватися, якщо вам подарують зрізані гілки вишні з квітами. Вишня символізує внутрішню красу та неодмінний такт.

Біла лілія, махрові гвоздики говорять про те, що людина, яка подарувала вам такий букет, вважає вас талановитою особистістю із надзвичайною внутрішньою красою.